Lediga

Idag har vi varit lediga hela familjen. Det var ett tag sen sist tror jag bestämt.
Tog en tur upp till Grövelsjön och kollade in läget där. Blåsigt var det, men soligt. Vi hade med oss lite fika och gjorde ett halvhjärtat försök att sitta ute och mumsa, men gav upp ganska snart med blåfrusna fingrar. Det funkar att sitta i bilen också.

Vi var ju tvugna att svänga in på Fjällbua i Storsätern också, fina kläder och lite roliga märken där. Det slutade med varsin Bergans-tröja till mig och Tilda. Men ingenting till Karro...

Det enda dåliga med lediga dagar är att de tar slut alldeles för fort, och sen väntar jobb igen.

Igår kväll var vi på Lodjuret och käkade pizza och tog en öl, utan barn! Mormor osc morfar har varit här och var barnvakt. Vet ärligt talat inte när vi hade en kväll själva sist, och det var helt underbart att bara sitta och ha det trevligt. Sällskapet var det inget fel på heller, herr Larsson, Tobbe och Jossan fick vi med oss. Lite synd bara att jag var trött som en tok efter ett par svettiga dagar på fjället, men man kanske får lite ordning på livet om nå't år eller så...

Tilda hade några dagar under helgen och början av veckan när hon var alldeles färdig. Darrig som tusan i händerna och yr, en dag gick hon med lite slagsida till vänster också. Men igår var det bättre, och idag har hon varit ganska pigg hela dagen. Cellgifterna hon fått har med samtliga av hennes "konstigheter" som biverkningar, och man vet ju aldrig hur långt efter såna kan dyka upp. Händer det igen blir det nog ett samtal till farbror doktorn.
När jag talade om för henne att hon kunde bli så av cancermedicinerna sa hon "Bara jag får leva så...".
Då kan man inte hålla tårarna borta, hur mycket man än försöker. Man ska inte behöva tänka så när man är 6 år, man ska fundera på vad man ska leka. Fy satan vad hon får gå igenom, inte bara genom behandlingar utan också genom sina funderingar.

Snart är det dags för Tim att fylla 4 år också. Naturligtvis sammanfaller det med nästa cellgiftskur. När hon mår illa är det inte så kul med massa barn i huset, men nå't firande ska det förstås bli ändå. Kanske inte ett rätt barnkalas som han skulle vilja men i alla fall något.
Tim säger att det inte gör något så länge Tilda mår bra, han tycker bara att hon ska bli frisk. Men man kan inte hjälpa att tycka väldigt synd om honom också ganska ofta.

Nej, nu får det vara slut på ledsamheter, dags att tänka på nåt roligt. Sportloven är ju snart över! Inte så kul för de som ska tillbaka till skola och jobb igen kanske, men en chans för oss som jobbar att hämta andan lite innan påsken är här. Men jag ska inte sticka under stolen med att det är roligt när det är mycket folk och fullt upp i backarna. Det är ju trots allt turister vi lever på i den här delen av Sverige.

Och snart börjar vårsolen att värma, det är då man får tillbaka för alla dessa kalla dagar man jobbar ute. Solbränna modell tvättbjörn framåt april?

Kommentarer
Postat av: Jennie

Sitter här med tårar i ögonen och tänker på Tilda. Det är så orättvist att hon inte ska få vara som "vanliga" 6-åringar. Vilka tunga existentiella frågor er lilla dam måste brottas med. Säkert sådana tankar som en annan inte ens har vågat tänka på...Fy.

Har Tilda varit och pratat med "någon"? Det borde man ha rätt till om man är liten och drabbad av ngt hemskt tycker jag.



Ta hand om er.

2010-03-04 @ 08:50:19
Postat av: Alex

Man blir verkligen påmind om att livet inte bara är så självklart när man läser här inne.

Liten med riktigt tunga funderingar och precis som Jennie säger, inget man ens vågar tänka på!!

Skönt att ni fick lite vuxen och egen tid ihop, det kan man behöva!!

2010-03-04 @ 09:49:06
Postat av: Carolina

Man får verkligen perspektiv på sina egna skitproblem. -Tilda gumman tänker på dig.

2010-03-04 @ 22:07:16
URL: http://sivertssons.blogg.se/
Postat av: Kristina

Ja, livet borde inte vara så här. Barnen borde få vara bekymmersfria och bara vara barn...

Men nu är det som det är och ni har inget annat val än att försöka stötta och peppa era barn så bra som möjligt. Och NI GÖR DET SÅÅÅ BRA ! Många kramar

2010-03-06 @ 09:21:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0