Helg

Mys och städhelg har det varit på Kvarnvägen. Kidsens rum har fått sig varsin genomgång, och nu kan man till och med se golven i dem. Inte så mycket som blev slängt, men nån kasse trasiga leksaker fick vi allt ihop.
Städningen fick äga rum på fm, för man kan ju inte vara inne hela dagen när det är så fint väder ute.

Lite biltvätt och städ i den hanns också med, det kan man ju faktiskt göra ute. Svart bil är fin när den är ren, men det är den bara när man inte använder den. Tur man tycker om att tvätta bil...

Igår gjorde jag och Tim en sväng upp till Klingforsen för att titta på vattnet och kasta lite stenar. Ingen vårflod än, men det ska nog inte dröja alltför länge innan det börjar tina på fjällen så det fyller på lite. Kasta sten i vattnet är å andra sidan inte fy skam det heller, så vi hade att göra ett tag i alla fall.

"Tjejernas lag", som Tim säger, stannade hemma och satt i solen och gjorde pärlarmband. De hade det inte så tokigt de heller.

Nu börjar det närma sig MRT igen också, och när den är avklarad åker vi från Falun, via Västerås, till Kolmården för en helg på Vildmarkshotellet. Tre dagar djurpark, och inte minst hotellfrukost, som avslutas med en VIP-träff för Tilda hos delfinerna. Hon ska få sitta vid bassängkanten och mata dem och klappa dem.
Allt tack vare en stiftelse som heter "Min stora dag".

Ska bli helt underbart att få göra något extra med henne, som har fått slita så i vinter.

Återstår att se om far och son också får följa med, eller om vi får titta på tigrar under tiden.

Och nu har det hänt igen, kameran har varit med!



Timpan vid Klingen. Han sprang runt som en kalv på grönbete, med en lätt nervös far efter när det blev lite väl nära kanten till forsen.



Grym bergsklättrare.



Inte mycket vatten än, men vackert är det.



Och Tilda och Karro satt i solen och myste och åt godis.

The end

Jaha, så var det slut.

Det var den vintern det, lika tomt varje år efter säsongsavslutningen. Kanonföre i backarna fortfarande och inte en käft, mer än några som passade på att åka skoter uppför Chocken idag. Det gick bra, de kom upp, men det var inte mer heller. Lite hårdare och isigare än de räknat med. Kunde ha blivit dyrt...

Vi som jobbade fick gå åt andra hållet och plocka ner näten som suttit där i vinter. TACK du som uppfann stegjärn. Utan dem hade det nog blivit lite problem. Och vad brant det var när man inte hade skidor på fötterna. Den är brant då med, men då kan man åtminstone bestämma fart själv. Idag var det mer att bara hålla sig på benen och inte trassla in de där piggarna i nätet.
Nu är det nere iaf och vi kan fortsätta med att rensa backarna som inte lutar så mycket.

Karro gjorde sista dagen på jobbet idag. De avslutade med utvärderning av vintern. Nu väntar några veckor föräldraledighet och arbetslöshet för henne innan sommarsäsongen drar igång.

Nu är det vår!

Så skönt med sol och lite värme. Nu tinar det och hundskiten kommer fram, och om inte allt för länge sitter man (förhoppningsvis) och klipper gräs.

Kidsen är nöjda de med, Timpan kan ta fram cykel och trampbil, och Tilda kan gå utan att behöva halka och ramla hela tiden.

Helgen bjöd på kalasväder, och av den planerade städningen blev intet. Vi satt mest ute och bara njöt. Lite sena kvällar för kidsen både fredag (middag, spel och vin med Larssons/Svensson) och lördag (middag med Westblads/Pettersson). Så på söndagen var det lite slitna barn, vilket Tim toppade med att få feber på kvällen. VAB för KARRO med TIM på måndagen. Det ni, var en högoddsare samma dag som Tilda startade sin tredje cytokur. Nu dessutom med höjd dos, tre tabletter istället för en. Hon var inte helt nöjd med tillvaron idag när medicinerna kom fram, men det gick bra det med till slut.
Krånglet för henne var dock inte över med det.

Det var dags för blodprov idag igen, och det brukar inte vara något problem att ta stick i fingret. Det var det inte heller, till en början. Sen började det sina och de var tvungen att sticka en gång till, det gillade hon inte riktigt, det gör ju trots allt lite ont. När de trodde de var klara såg jag att det var koagel i röret, och att det inte skulle gå att få något svar av det, så det blev ett tredje stick. Och då var måttet rågat, mer än så gick hon inte med på sa hon. Som tur var såg det ut att funka enligt sjuksköterskan, jag fick aldrig kolla på det röret...

Mor och son hemma idag då. Men Tim kom upp vid 6 i morse och sa att han mådde mycket bättre och ville till dagis. Hold your horses boy, du ska i alla fall vara hemma en dag om du haft feber på kvällen.
Han blev lite sur för det, men det var väl okej då. Sen var han pigg hela dagen, så i morgon blir det dagis igen.
Tilda däremot har varit lite trött idag, så vi får väl bara se hur länge det går i morgon. Det är ju inte värre än att åka och hämta henne om det inte funkar. Och just nu kan man inte veta hur hon mår imorgon, det kan vara så otroligt olika från dag till dag.

Nu väntar en veckas snöskottande för att få backar och liftspår att hålla, innan det är dags att plocka in allt för den här säsongen. Snart slut på köande på ICA för en månad eller två, nu är det lågsäsong å det grövsta.
Ganska trist egentligen.

Världen är bra liten ibland

Jobb idag. Fortfarande mycket folk, och då blir det ju en del som gör illa sig och måste ha skjuts till el doctore. Den här veckan är vi ganska bra rustade med tre läkare eftersom det är högsäsong, normalt har vi två som jobbar.
Jag stod och pratade med två av dem, och tyckte att den ena var väldigt bekant på nåt vis. Och inte bara så att man sett honom på IF förut.

De flesta läkare vi har uppe jobbar normalt i Mora eller Falun. Barnläkare från Falun är han inte, var jag helt hundra på, men kanske narkosläkare som vi haft nån gång? Till slut blev jag tvungen att fråga var han jobbade som, och jo men vistt, han var neurokirurg. Och då trillade poletten ner.
Det var han som opererade bort tumören på Tilda i höstas.

Så kan det vara ibland. Hoppas han får det lungt denna vecka, och får tid att ha lite semester. Det är han värd:)


Snöar det söderut?

Det gör det inte här. Än, i alla fall. Påskens sista dag bjöd på strålande sol sånär som på några moln mitt på dagen. En skön dag att jobba på, när man får vara ute. De som är här på semester verkade också trivas. Idre Fjäll liknade lite en myrstack på fm idag. Sen hade många hittat sin plats i solen, och satt och njöt. Ganska trångt i backen ändå, och jag vet inte om det varit så mycket folk nån påsk förut. Kul!

Nu har vi jobbat lite om varandra i några dagar igen, men eftersom Karro jobbade kväll i helgen kunde hon ju sitta ute och få lite färg hon med. Bra det, så är älsklingen go och gla när hon kommer hem...

Tomas och Carolina har varit uppe i helgen/veckan, så nu har T n' T fått leka och mysa lite. Vi har blivit bortskämda med god mat också, som vanligt när de är här. Inte helt fel att få varva mellan Wallenbergare och lammstek.

Nu väntar tre dagar dagis/fritids för kidsen innan det blir långhelg igen. Inget riktigt påsklov, men ändå lite.

Sen är det bara ytterligare en vecka kvar av denna vintersäsong. Satan i gatan vad fort det gått även i år. Men jag har å andra sidan inte jobbat mer än ett par månader heller. Början av vintern försvann på något vis...

Nähä, tillbaka till idag. När jag kom hem stod Karo och lagade mat, nyduschad och allmänt snygg. Såg sådär nöjd ut. Då kommer det ut, hon har plockat fram träningscykeln ur garderoben. Det var ju snällt, jag hade inget annat val än att sätta mig och trampa jag också. Man kan ju inte vara sämre. Så nu väntar förmodligen en kraftig träningsvärk på att smyga in i mina lår när jag sover. Oddset just nu är 1,01 på stubbar till ben imorgon.
Men imorgon kväll ska min kära fru på klädparty. Kanske ska passa på att trampa lite då också, så ligger jag före.
Det bästa var att cykelbyxorna inte hade krympt i vinter. De har haft den förmågan tidigare år. Återstår väl att se om tröjan fortfarande passar när man kan komma ut och trampa på riktig cykel om nån vecka.

RSS 2.0