Home(r) at last

Jo men visst. Hemma är vi. Kom hem så vi kunde hämta Tim på dagis till och med. Men inte ville han hem inte, fast jag och Tilda kom och hämtade. Ville hellre stanna och leka på dagis. Men till slut gav han ned sig..
Strålningen ideg gick "by the book" och vi kom iväg som vi skulle. En stackare i en gammal volvo kom dock inte fram utan problem, utan körde i diket strax utanför Idre. Kanske lönar sig att titta på vägen...

Idag har vi haft besök av Krille. Malin och Melwin. Kul att träffa Tildas gudfar och min gamla kompis. Det var inte igår, och en och annan snaps blev det. Man kanske inte har åldrats så mycket ändå, trots att båda har barn nu. Eller kanske det är önsketänkande...

Imorgon satsar jag och Tilda på mycket fyrverkerier, trots att lillebror inte är helt nöjd med det. Förhoppningen är att farfar kommer hit och tar hand om honom när vi skjuter. Och skjuta ska vi!

Sen får vi se om vi får besök i nyår, de har inte bestämt sig än. Vi får se om de kommer.

Det viktiga är att jag och Tilda är hemma igen. Sen får det bli som det blir, bara det smäller... 

Och så till Homer:  The beginning, and solution, of every problem, is beer.

Skål, och gott nytt år!

Det var ett tag sen!

Tänkte passa på att skriva några rader när inte Andreas har tillgång till internet. De bli förhoppningsvis bara borta två nätter, då känns det onödigt att betala för att kunna surfa. Nästa vecka blir det nog uppdateringar direkt från sjukan igen!

Tilda har strålats idag och den här gången var det personal som visste hur det ska gå till. Behövde "bara" ligga fastspänd ca 20min.
Innan strålningen hann de med ett snabbt besök på lekterapin. Tilda hade med en julklapp till personalen, Idreskivan (kan inte stava namnet). Tror den blev uppskattad, men de kanke inte förstår så mycket. Tilda får lära dem, hon lär sig nya ord varje dag.

När jag pratade med Andreas ikväll hade båda ont i magen och fick sitta på toa. De hade köpt potatisgratäng på påse, den var billig!
Får se om det är magsjuka eller om det var maten. Bara inte strålningen blir lidande, vill att de ska komma hem över nyår.
Jag jobbar kväll, men kanske hinner hem innan tolvslaget för att kunna fira att vi varit tillsammans i NIO år och varit förlovade i åtta.


Och snön den bara vräker ner

Ja idag har det snöat. Kom sisådär 3 dm innan det behagade ge sig, så det blev två fyspass med skottan idag. Kidsen är hur nöjda som helst, och vill att det ska bli imorgon så de kan ut och åka bob och madrass. Tur man kan åka madrass hemma, och samtidigt skälla på de som gör det i backen på fjället. Dubbelmoral värdig det stora landet i väster nästan, men det bjuder jag på, det är ju kul...
 Har passat på att röja undan lite leksaker efter julklappsöppning också. Det var ju roligt att se att det fanns ett golv därunder. Nästan så jag hoppas på att barnen säger att de inte har några leksaker, då ska det byggas hög på golvet!

Jag (Andreas) passade på att jobba igår också. Första dagen sen första oktober. Kan ju lungt säga att man var lite trött igår kväll. Men det var kul att göra nåt annat en dag. Och satan vad tiden gick fort. Sen blev det middag på
blåbärsstigen, Tilda hade beställt wallenbergare av kockarna som är här och firar jul. Och vad hon åt. Tur att det blev lite över så kan vi ta med matlådor ner till Uppsala.

Julaftons kommentar stod Tim för. han hade precis öppnat ett stort paket och fått en traktor (grön) med släp. Då tittar han lyckligt upp och säger, "Åh, en John Deere!". Och det var en John Deere. Då var jag en stolt far.
Tilda frågade tomten hur han hinner med alla barn när det finns så många länder att åka till. Han sa att man får åka fort så går det. Och renarna hade han parkerat bara en liten bit bort, så han skulle nog hinna.



Jo tomten hittade till Kvarnvägen i år också, och om man tittar i dörröppningen ser man en tomte till...



Spännande var det att se om det fanns några paket i säcken. Och det gäller ju att klä sig fin, när man fint besök ska få.



Paket fanns det, och sen åkte finkläderna av, eller på, beroende hur man ser det. Och studsade han inte förut så gör han det definitivt nu. Stålmannan kan han nog vara i något år till om man ser på längden på benen. Kanske  så att herrn i huset kan låna den nån dag, och överraska frugan.



Och idag kom faster Carolina och ville leka i snön. Jag har fortfarande inte listat ut vem som tyckte det var roligast... Det här var innan det började snöa som mest, så den fina backen som blev så bra tillplattad och gick så fort att åka i kommer nog att vara lite långsammare i morgon. I alla fall till en början.



Och här var det fler som hade skoj. Tim är lite harig, så han åker helst där det inte är så brant. Man kan ge han fart så det går minst lika fort, bara det inte inte lutar så mycket. Tur att farbror Tomas är tränad, så han orkar springa och dra en bob efter sig. Förresten hade han tydligen åkt ifrån nån i längdspåret igår, så nästa gång kanske det blir skate istället för klassisk stil...



Overaller är bra julklappar.



Och Tilda sliter för att komma upp. Men hon älskar snö även om hon får slita jättemycket när hon är ute.

Och nu är det bara morgondagen kvar innan det bär iväg till Uppsala igen. Kortvecka även nästa vecka, så med lite tur med väder och temperatur kan det bli mer raceråkning i backarna.

Vi tar jullov på bloggen också

Kanske återkomer imorgon med lite bilder, för då jobbar Karro kväll, och jag kanske har tid att sitta framför datorn en stund. Nu väntar spelkväll med lillebror och frugor. Kanske ett glas rött också, det är man värd efter en hård arbetsdag. Somnar nig ovaggad ikväll.
På återseende, och god fortsättning.


JULLOV

Nu är vi hemma igen. Inte mycket trafik var det heller. Tog bara en halvtimme längre än vanligt, så det får väl vara godkänt. Desto mer folk på Valbo köpcentrum när vi passerade. Tur att vi inte var tvungen att åka in där.
Hem till kylan igen då, -26 när vi kom hem. Det skulle inte göra så mycket om det blev temperatur så att man kan vara ute och åka bob nån dag.
Nu ska vi nog snart slå in de sista paketen, det gäller att vara ute i tid med allt. Jag och Tilda var på stan i tisdags och handlade lite. Vi gick ut lagom till affärerna öppnade vid tio så att det inte skulle vara så mycket folk, och det var ändå alldeles för mycket... Det blev ett par paket till Tim i alla fall.

Tilda hade ingen brådska hem idag, det var ju inte julafton förrän imorgon... Men nu vill hon lägga sig så att det blir imorgon nån gång. Mycket klappar under granen börjar det bli också, så vi har nog att göra imorgon kväll.

Strålningen har gått kanon hela veckan, utom idag naturligtvis. Inget strul med maskinen, men däremot en stirrig, ny sköterska. Pappa fick rycka in och tala om hur det skulle vara... Hon kanske ville hem och vara julledig.
Lite kort hann jag ta innan de släppte loss dotra i alla fall.



Så här ligger hon fastspänd.



Och här är hon igen. Strålgränserna är utmärkta med svart färg. Det är där de missar ögon och svalg. Kan inte vara med mycket.


Advent nr 4

Idag har vi haft adventsfrukost, pappa och barn. Fast den intogs först efter en rejäl sovmorgon. Karro jobbade idag, så hon gick upp kl 6. Tim var lite hungrig då, men kom och kröp ner hos mig och somnade om. Och sen sov han. Jag fick väcka honom vid nio, och Tilda en halvtimme senare. Vi hade ju lite julstädning att ta hand om idag också, och snöskottning och sota pannan och slå in paket. Nu vet Tim vad Karro får i julklapp, så ge det ett par dagar så vet hon det också... Han har lite problem med hemligheter den grabben. Det lär väl i och för sig gå över när han blir större och man VILL veta vad han gör. Den dagen, den sorgen.

Lite snöskottning blev det på eftermiddan. -12 och snöfall, då väger det inte så mycket som tur är. Men di små tyckte det blev kallt ute efter ett tag. Tilda frös om "foten på det dåliga benet", alltså vänster. Den sidan är mycket sämre efter alla operationer hon gått igenom under åren, och det är ju inte omöjligt att blodcirkulationen inte är riktigt som den ska. Får försöka komma ihåg att fråga de lärde om det i veckan.

Igår tog vi in och klädde granen. Den är välklädd i de nedre regionerna, men jag fick dispens att hänga ett par kulor högt upp. Eeh, ja... Inga bilder på det dock.
På barnen däremot blev det bilder. Fast Tim studsade mest runt och var lycklig, så det var lite problem att få han och trädet på samma kort. Han blev i och för sig med, fast bakom granen. Tilda däremot gick in i det med stor nog(gran)nhet och var lite mer sansad. Hon fick upp alla smällkaramellerna vi gjort på lekterapin, plus en hel del annat. Sen var det tillräckligt mycket färg och inte bara tråkigt grönt.
Inga bra bilder blev det på granen, inget stativ och slutartid på en sekund var inte så lätt. Kanske kommer sen.

Och Tilda har fått ögon nacken! Hon har tappat håret på de ställen där strålningen gick in, och det ser ut som ögon tyckte hon. Kan bara hålla med.

I morgon bär det av till Uppsala igen. Förhoppningsvis bara tre dagar denna vecka, och sen hem på jullov. Hoppas bara att det är plogat i morgon bitti, det var lite sämre med det förra veckan. Inte helt kul att köra i snörök till Mora. Åker tidigt fast vi har sen tid på strålningen. Alltid skönt att ha tid på sig, och med lite tur hinner vi handla innan det är dags att knata till sjukan.

Och nu kommer bilderna.



Tilda fixar julstämning.



Lycklig son.



Tildas ögon i nacken.

Satan vad kallt.

Då var vi hemma igen allihop. -10 i Uppsala blev till -32 när vi kom till Idre. Lite onödigt kallt. Storbo/Flötningen har närmare 40 kallgrader så man ska väl inte klaga. Eller förresten, jo det ska man.

Idag var de nästan i tid med strålningen, och masken fick följa med hem. Sen blev det lite pack innan vi kom iväg vid 11. Karro hade bra ursäkter för att åka in på Lager 157 i Sågmyra på vägen också, så klockan blev sju innan vi var hemma. Hämtpizza och julkalendern på datorn, så var kvällen räddad.

Nu eldar vi värmeljus och har dragit upp elementen, så kanske vi får lite värme i huset till i morgon. Och tittar man på prognosen blir det en "kojhelg". Ska passa på att ta in och klä granen så att Tilda får vara med på det i morgon. Kan ju bli sent innan vi är hemma på onsdag, och på julafton ska den vara klar!

Nu ska jag och min älskade fru kura ner oss i soffan med ett glas vin och mysa.

Och vem vet, en dag kanske hon får skriva på sin blogg igen...


Julklappsshopping

Ja, det har det blivit idag. Men först strålning (lite försenade idag igen), och simulering på andra strålningen. Nu är Tilda ritad och klar till på måndag, streck på både rygg och hals har hon fått, Tyvärr fick inte jag rita nån streckgubbe på hennes rygg, det hade varit lite snyggt annars. Hon fick lite ont i pannan efter att ha varit fastspänd en halvtimme, så då blev det en kort paus innan de gjorde klart. Jag hade nog också protesterat om jag var tvungen att ligga helt still med huvudet fastspänt så länge. Tur att det går fortare när de väl ska stråla sen.

På em gick vi ner på stan för att handla lite julklappar, vi var inte ensamma idag heller... Ett par leksaksaffärer hann vi med, och lyckades till och med göra några inköp utan att barnen såg nåt! Det ser nog onekligen ut som om man går och snor leksaker när man gömmer dem i vagnen för att de små inte ska se nåt.

I morgon är det dags för hemfärd efter strålningen. Det är ju också sista protonstrålningen för Tilda. Får se om vi får ta med masken hem sen, Tilda skulle ge mig den i julklapp sa hon. Känns som det kan ta nån timme hem imorgon, det är tydligen riktigt halkigt på vägarna häromkring. Och inatt skule det komma mer snö, så det blir nog till att gasa försiktigt.

Ska försöka bli lite bättre på att lägga ut bilder också, men då krävs det förstås att man knäpper lite kort...

Nu är de här!

Karro och Tim alltså. De kom ner i tid för att följa med på strålningen också. Första gången Karro var där och såg Tilda i stolen. Hon var exemplarisk som vanligt även om de var en timme sen idag också. Verkar vara en vana den här veckan. Efter det blev det lunch på ackis innan det var dags för läkarbesök och blodprov. Sent om sider tog vi en sväng på stan och handlade lite kvällsmat. Kinakäk till mor och far, och donkan till de små. Gott. Snart kanske Tilda vill börja äta igen, nu när hon går på cortison. Det har en liten bieffekt, att man blir hungrig... Smart med mediciner som man kan använda för biverkningarna.

I morgon blir det simulering på "vanliga" strålningen. Då ska de måla en massa streck på dotra så de vet var de ska sikta sen. Men det är inte fråga om samma prickskytte som nu. Sen ska vi se om vi hinner handla lite julklappar också, känns som det börjar bli hög tid för det.

Nu ska vi se om Karro orkar hålla mig sällskap en stund ikväll, eller om det bara blir snarkande i soffan. Tim höll ut till efter åtta trots att han knappt sov på vägen ner. Men han var trött...


Nu är man med i matchen igen!

Jajamensan.

Sitter i lägenhet i Uppsala och har det ganska bra. Inget bredband inkopplat och ingen som har öppet nätverk tyvärr, men mobilt bredband funkar ju också.
Ja, från igår får vi låna en av barncancerföreningens lägenheter. Känns helt okej att inte behöva bo på sjukhuset måste jag säga. Det blir lite längre att gå till strålningen, men det ska ju tydligen vara nyttigt har jag hört. Och nog för att jag hört att det skulle komma snö, men 1,5 dm under natten hade jag inte räknat med. Blev lite ställd när jag öppnade dörren och skulle knata iväg halv åtta imorse. Men Tilda tyckte det var mysigt. Tror jag det, hon satt ju i vagnen...

Fick reda på igår på strålningen att hon var tvungen att göra en ny mask inför nästa vecka, när hon ska ligga på mage och strålas. Hon var så stel i nacken förra gången hon gjorde en, vilket fick till följd att hon hade hakan ner mot bröstet. Då fick de en dålig vinkel på strålen och riskerade att stråla öga och svalg också. Risken är då att linsen i ögat blir förstörd. Det går att byta lins sa de, men om det går att undvika en operation genom att rikta om huvudet lite så vore det bra. Jag kunde inte annat än hålla med... Så klockan åtta imorse hade vi tid där för masktillverkning och CT. Gick hur bra som helst. Det var en stolt far igen som gick därifrån. Vi hade till och med tid att gå förbi lekterapin och ta en kaffe innan det var dags att gå till protonlabet. Och när vi stod vid dörrarna och satte på oss mössa och vantar kom Wera med mamma och skulle åka taxi dit. Så vi liftade.
De var försenade där idag, så det blev en timmes väntan. Men Tilda var nöjd ändå, för då hade vi tid att leka lite i snön. Tur att man fick med ordentliga vinterkläder till henne i alla fall, jag blev däremot lite blöt om ben och fötter. De tycker det är lite roligt att vi som kommer norrifrån är sämst klädd när det är vinter, men det jag väl bjuda på. Funderar på att komma i skoteroverall och storstövlar nästa vecka.

Imorgon kommer Karro och Tim ner och hälsar på oss! Äntligen lite sällskap i en vardagkväll. Fast så mycket till sällskap kanske det inte är i morgon kväll dock. De ska kliva upp vid tre för att åka med farfar till Mora och komma med tåget 6:22. Pigg och glad son imorgon måntro? De är i Uppsala innan affärerna öppnar på stan, det är inte illa med tanke på resväg. Kanske de hinner med till strålningen också, men då får tåget inte vara mycket försenat. Det visar sig. Hur som helst är det skönt att de kommer ner. Sen är tanken att vi ska åka hem allihop på fredag, så det är bara att hålla tummarna att maskinerna funkar som de ska.

Nu är det dags att titta på en dokumentär om Tjernobyl-olyckan på kunskapskanalen. Forna Sovjet tog verkligen hand om sina medborgare...

Yes we can!

Vara hemma och fredagsmysa.

Inga problem idag med strålningen. Däremot med tant Tilda. Hon var på sjukgymnastik igår, sprang och hoppade runt i en timme och var totalt genomblöt av svett när hon var klar. Sjukgymnasten sa att hon kanske skulle bli lite stel i benen, men om Tilda visste vad som väntade hade hon nog slutat gympa innan hon börjat. När hon vaknade var hon på bra humör. Sen skulle hon sätta sig upp... Hon skrek rakt ut och tårarna rann, så ont hade hon i benen. Sen skulle hon försöka gå på toaletten. Hennes elaka pappa kunde inte göra annat än skratta åt henne. Nästa vecka ska hon inte träna så mycket säger hon. Men hon tycker det är lite roligt att gå som en gammal tant.

När vi kom hem gjorde vi ett stålmannen-klädbyte och tog bobben ner till Ica där vi mötte Karro och Tim. Undrar vem av oss som tyckte det var roligast nerför skolbacken, det gick fort idag.
Mor och son kom direkt från luciafirande på dagis. I år hade de varit ute och sjungit. Fint, tydligen. Vi hann tyvärr inte hem i tid. Bättre sen och hemkommen, än snabb och bortkommen, som min kära mor jämt sa.

Nu satsar vi på tre nätter hemma. Jag får ha barnen nästan för mig själv i helgen eftersom Karro ska jobba, kväll lördag och dag söndag.

Hinner tyvärr inte med nåt besök på skolan på måndag eftersom vi har stråltid 14:30. Synd, men sånt är livet.

Nu ska vi ha HELG.


Idag vågar jag inte skriva...

...att vi ska åka hem imorgon. Nå't har man väl lärt sig från förra veckan.

Bilder, jo men visst serru.

Måste ju passa på att lägga ut bilder på våra alster, och pysselprinsessan. Pysselkungen är naturligtvis jag.

Idag blev Tilda ordentligt inskriven på avdelningen för den här veckan. Läkarna tycker att vi inte är här så mycket, utan mest håller till nere på lekterapin. Nähä... Men det är mest formalia som måste göras, hade det varit nåt speciellt hade de fått tag på oss. De har en rätt skön inställning här. Och vi mest bor ju här. Bara lite prover som ska tas ibland, annars är vi nog ganska lätta att ha hand om. Ingen tung medicinering nu inte.
Fast imorgon ska Tilda få andra dosen mot grissjukan. Sen är hon färdigvaccinerad mot den. Men dagen börjar hos ögon kl 8. Tidigt... Sen strålning, och vi ska även hinna med en tur till sjukgymnasten efter lunch. Inget vilohem det här inte. Lite pysseltid måste få plats dessutom. Det känns som Pelle Svanslös får vänta på oss till nästa vecka.

Tilda tog med en smällkaramell fylld med godis och gav till en sjuksyster (Stefan) borta på protonlabet idag. Han har jobbat där varje dag sen Tilda började, och är otrolig med barn. Tilda har stort förtroende för honom. Nu gjorde han sista dagen där för i år, så hon passade på att ge honom en julklapp och en kram. Han blev glad...
Får se om vi träffar på honom på "vanliga" strålningen sen också. Skulle inte göra nåt om han var med när hon ska spännas fast liggande med ansiktet neråt. Hon oroar sig lite för det, fast hon har prövat redan. Men det var ju flera veckor sen.

Här kommer det då.



Sex smällkarameller och en julmaraccas(?).



"Coolt kort" enligt Tilda.



Och fröken Sivertsson har fått på sig glasögonen igen efter nån vecka utan.

Smälllkaramelldagen

Idag har det varit stora smällkaramelldagen. Och lite strålning, läkarbesök och nålsättning. Men mest smällkarameller. Äntligen har vi hittat ett pyssel jag kan göra utan Tilda behöver skämmas för sin far. En hög redan gjorda, och det lär väl bli fler imorgon.
Tilda var så snäll när de försökte sätta nål igår, så vi ska få två biljetter till Pelle Svanslös Hus. Får se om vi hinner dit denna vecka, eller om det blir nästa. Efter det börjar väl jullovet och det kan vara lite mycket folk där. Bäst att passa på när man får leka lite i fred.
Nu ska de snart börja med provtagningen, så blir det prover var sjätte timme till imorgon kväll. Sen får hon ta bort nålen. Det är  ju så svårt att pyssla med bandage på handen...
Hann till sjukhusbiblioteket en sväng idag också, så nu har vi kvällsläsning för både stora och små. Jag passade på att beställa in den nya boken i serien om Gingis Khan, så med lite tur har jag lite trevlig läsning över jul.
Nu är det dags att ringa och säga godnatt till mor och lillebror.


Och måndag på en måndag

Det blev en snabbvisit hemma. Var till fam Wallin på söndag em en sväng. Tim och Ante körde bil, och Tilda och Tuva pysslade och bakade pepparkakor. Hon tycker om att baka, men inte att äta.
Idag har vi haft snö i 10 mil, och regn i 35. Hur har de tänkt att man ska få nån julstämning om det fortsätter så här? Det är inte mycket snö hemma, men här är det ju inte ens nära. Blir förhoppningsvis ändring på det innan det blir jul.

Strålningen idag gick utan problem, och vi fick till och med komma in lite innan vi skulle. Vi var nere i så god tid att vi hann åka och handla först också. Köpte med oss wienerbröd och satt i väntrummet och fikade. Lite trevligare miljö hade väl inte skadat, men gott var det tyckte både jag och Tilda.

En sväng till skolan blev det i morse med. Det var första gången sen slutet av september som alla i klassen var med på en morgonsamling. Tilda tycker det är kul att komma dit och träffa sina kompisar en liten stund, och idag blev det inte så många frågor heller. En vanlig samling helt enkelt, som det brukar vara på måndag morgon.

Imorgon kväll blir det nålsättning för lilla fröken Sivertsson. De ska ta en del prover för något. Antagligen är det komplettering för utredningen om tillväxthormoner. De provade sätta nål ikväll, men Tilda har blivit svårstucken så de gick bet. De skulle ringa upp nån från barnakuten eller narkosen som är van imorgon. Här sätter de nästan bara nål i port, men den har ju Tilda tagit bort.

Den här veckan är pysselpappornas vecka dessutom. Wera har med sig pappa nu, och tjejerna har stora planer på smällkarameller. Det borde man ju klara av... Mer om det senare.

Nu är det till att gå och hämta ett täcke till, så man kan sova en natt utan att frysa häcken av sig. Elementen går på högvarv och ändå är det svinkallt inne på nätterna.
Ska se om jag kommer ut från rummet bara när julen står för dörren.

Fredag på en lördag...

...och lördag på söndag. Om Tilda får bestämma. För då får man fredagsmys när man kommer hem, och lördagsgodis nästa dag. Tim hade inte så mycket emot det heller, utan insåg nog fördelarna. Han passade dessutom på att smaka lite på lördagsgodiset eftersom det faktiskt var lördag. Smart grabb.

Ja, vi kom hem idag. Hade tid 9:30, och satt i bilen igen 10:04. Här ska inte ödslas nån tid på kallprat när man kan komma hem till fru/mamma och son/bror.

Underbart att komma hem till vintern igen. Och det snöar än. Ska med glädje skotta imorgon. Den glädjen kommer antagligen att lysa med sin frånvaro i mars, så det gäller att njuta medan det varar.
Mötte en juvel idag som vägrade att köra någon annan stans än mitt i vägen. Det är farligt när vägen är vit och det med största säkerhet ligger isbjörnar och lurar i diket... Ja ja, det gick ju bra.

Nu väntar en skön helg med idog avkoppling. Gäller att sova som attan i två nätter hemma innan det bär av igen. De flyttade vår tid på måndag från 14:30 till 16:00, så vi kan ta det lungt ner också. Jag har sagt det förut, men här kommer det igen: De är bra snälla, och försöker verkligen göra så att det ska funka så bra som mojligt.

Passar på att lägga ut lite bilder från gårdagen också. Det blev en lekdag istället för en strål- och åkdag.



Tilda bakar pepparkakor.



Den nya op-personalen på Ackis. De må se unga ut, men de har mycket erfarenhet av sjukvården.



Tilda tar blodtryck på "Wille".



Tilda och Wera fyller i papper så att blodlab vet vilka prover de skickar.

Hemma................ skulle vi ha varit nu

Men inte då.

Hade packat allt imorse och var precis på väg att gå ner till bilen när de kom och sa att det strulade på protonlabet. De fick inte fram nån stråle. Vi skulle vänta på sjukan så fick vi se om det blev idag eller hur de skulle göra. Tilda blev jätteledsen för hon hade verkligen längtat efter att få komma hem.

Vi gick ner till lekterapin en sväng, och där har de nog den bästa personal som går att få tag på. Det tog tio minuter sen var det fullt pepparkaksbak för Tilda och Wera, som också blev kvar. Så var den dagen lite räddad i alla fall. När vi var där nere kom en strålläkare och sa att det inte kunde bli nån strålning idag, men att de skulle köra extra imorgon, om det gick bra för oss. Vad säger man? Klart att vi stannar, det är ju för Tildas skull vi är här. Hennes behandling går före det mesta just nu, om hon ska ha en chans att bli frisk.

Det var tydligen en vacuumslang i acceleratorn som hade gått sönder, och därför kunde de inte få fart på protonerna. När vi gick till kiosken på eftermiddan träffade vi en av fysikerna som jobbar där, och hon sa att de hade lagat det, men att det tagit hela dagen. Så nu hoppas vi på att det funkar imorgon, men det finns ju inga garantier. De talade om för oss när vi var där på studiebesök att det kunde bli lite strul ibland, så helt oförberedd ska jag väl inte säga att man var. Bara så typiskt att det är på fredagen, när det gått så bra hela veckan annars.

Vi passade på att ringa farfar som är på kurs i Norrtälje, och frågade om inte han kunde koma hit och äta lite pizza med oss ikväll. Det passade bra det, för han slutade tidigt idag. Och Tilda tyckte det var riktigt mysigt att han kom. Satt i hans knä och pratade ett bra skift, och bara mådde bra. Skickade med ett fat nybakta peparkakor när han åkte också, så han skulle ha nåt att fika på i helgen. Hoppas de smakade.

Pizzabeställning blev det. Av fyra stackars föräldrar som får tillbringa fredagkvällen på ackis och ville ha nåt mer välsmakande än sjukhusmaten. Tilda skulle också ha pizza och ville inte beställa nån middag av sjukan, men när Weras mat kom såg hon att det var korv och makaroner hon ratat, och blev väldigt hungrig... Som tur var hade Wera fått en stor portion, och kunde bjuda på lite. De åt bra mycket de små damerna. Makaroner dränkta i smör smakade smaskens.

Passade på att tvätta lite idag också. Jag hade räknat kallt med fyra nätter, och packat därefter. Tur det finns tvättmaskin och torktumlare på avdelningen. Nästa vecka blir det nog lite extrakläder i väskan, eller en tvättsväng mitt i veckan.

Nu är det dags att packa ihop igen då. Lite optimist kan man få vara, det är ju inte morgon än.

Ännu en dag på sjukan

Snart är det slut på den här veckan också. Tiden går fort när man har roligt, men även här!
Hade lite planer på att vi skulle ta oss ner på stan nån dag den här veckan, men inte då. Av någon anledning tycker Tilda det är roligare att tillbringa eftermiddagarna på lekterapin, istället för i en vagn ute när det är kallt. Men nästa vecka, då...
Strålningen har rullat på väldigt smidigt den här veckan, peppar, peppar. Det är bara imorgon kvar och sen kan vi åka direkt därifrån hemåt. Har första tid också, så vi får hoppas att grejerna startar som de ska då.
Det finns fördelar med att bo långt bort ibland. Kunde göra klart allt redan idag så vi slipper tillbaka hit efter strålningen imorgon. De är snälla, och kan inte alltid förstå att man kuskar mellan tio och tolv timmar i bil för att få sova i bästa fall tre nätter i egen säng. Men det är värt varenda minut för att få träffa Karro och Tim.

Julpyssel har, som sagts förut, stått på schemat den här veckan. Och ingenting ska ges bort, allt ska upp hemma så att vi får det riktigt fint i jul.
Den här veckan har Tilda lärt känna en tjej som heter Vera lite mer också. Hon är lika gammal, och de går i sjukhusskolan tillsammans. Och pysslar tillsammans. Kul med nån mer i samma ålder, annars är det bara äldre barn, och en del små. Lika små som Tilda var förra gången, när hon tyckte det var roligt att leka med sexåringar...

I väntrummet till strålningen idag fick Tilda ett HelloKitty-halsband av en snäll mamma också. Hon såg att Tilda hade en Kitty-blus på sig, och tog av sig sitt halsband och gav till Tilda. Vardagshjältar som gör små saker som betyder så mycket. Tilda tyckte att hennes dotter hade så fint hår trots att hon hade cancer, och blev grymt imponerad när hon fick reda på att det var en peruk. Den tjejen var också ganska nöjd, med att det såg ut som riktigt hår.

Så kommer bilderna då. Lite skola och mycket pyssel...



Tilda och fröken på sjukhusskolan. "Håll i pennan så det ser ut som du gör nåt" sa hon till Tilda innan jag knäppte. Pedagogik på hög nivå... Jag skrattade i alla fall.



Tungan rätt i mun. Och rosa är en riktig julfärg har jag fått reda på idag.



Dagens alster. "Pimp my blomkruka".



Och gårdagens lite mer vinterinspirerade. Med fjärilar... Och ja, det är svårt att klippa rakt i filt. Men övning ger väl färdighet kan vi hoppas.

Strålning och julpyssel

Dag två av fem avklarad för den här veckan.

Gårdagens bilfärd gick från -2 grader och snö, till +7 och hällregn. Jag vet vad jag föredrar... Har varit ännu kallare hemma idag, vad jag förstår. Skönt att det äntligen börjar bli vinter. Här kom det i och för sig ungefär 63 snöflingor idag, men bättre än så blev det inte. När vi väl hann utanför dörrarna hade det blivit till regn.

Tilda börjar bli lite bekväm av sig, vill åka taxi till strålningen. Idag gjorde det inte så mycket med tanke på vädret, så vi får väl se i morgon hur det blir. Vi kanske ska kosta nån krona extra för landstinget då också.
Vid halv två idag skulle det ha kommit en endokrindoktor (kanske stavas så), som skulle börja utreda om hon behöver tillväxthormon. Kvart över två gav vi upp väntandet och gick ner till lekterapin, så fick de ringa upp oss när det kom nån. Och än har de då inte ringt... Får väl se om det blir imorgon istället.
Där nere blev vi tills de stängde. Tilda gjorde ännu mera julpynt som kan hängas upp på diverse ställen. Hon vill hänga allt i vardagsrummet, och jag försöker övertala henne att det blir jättebra julklappar. Antagligen blir det hennes linje i slutändan.

Karro har avklarat två dagar på nya jobbet, och vad jag förstår trivs hon alldeles utmärkt. Är en hel del nytt att lära sig, plus att de två där hemma måste komma upp på morgonen numera. Känns som att det blir jag som står för markservicen på helgerna när vi är hemma. Här blir man ju lite bortskämd kan jag villigt erkänna. Och tidigaste tiden att passa den här veckan är 9:30. Det blir inte lätt när jag ska börja jobba sen.

I morgon är det teater och fika på lekterapin, så då är den eftermiddan räddad också. Ska även försöka hinna med en sväng till sjukhusskolan, så hon inte tappar alltför mycket gentemot sina klasskompisar.

Snart dags för nattmacka och vänta ut "Frustrerte fruer" på tv. Innan det är slut är det ingen större idé att ringa hem för att säga god natt till sin älskling.

RSS 2.0