On the västkust

Sitter just nu ute på altanen och njuter. Vindstilla och svensk sommartemperatur, vilket innebär att jag får sitta själv... Inte helt fel det heller.
Vi är på Lökholmen, lite norr om Strömstad, och har det alldeles fantastiskt bra. Igår kanonfint väder men lite blåsigt, så det blev ingen båttur då. Krabbfiske på bryggan och lite bad istället.
Idag var det lite gråtrist och lätt duggregn på fm, så vi tog en tur till nordby köpcentrum. Vi var där innan norrmänen dundrade in... Godisaffär modell Grande och ett par leksaksaffärer hanns med innan vi skulle handla lite käk. Då hade de kommit: Norskar med stora kundvagnar med siktet inställt på fläsk, cola och cigaretter. Det kan inte vara lätt att vara gris i denna del av Sverige kan jag lova. Att det får plats så in i h...te mycket kött och dricka i en bil kan jag inte förstå. Men vad gör man inte när det är billigt.
Lite imponerande ändå att komma in där. Vi fick känslan av att vara på en finlandsfärja stundvis. Hyllor av cigaretter, snus och godis när man kom in från parkeringen.
Mycket andra affärer också naturligtvis, men det såg ut som det var maten som lockade mest.
Och det var inte dåligt vad de måste vara hungriga, våra grannar. Jag blev närapå överkörd av en norsk herre med vagn fylld av sex plattor cola, fläskkotletter för ett år och ett gäng fläskfiléer på toppen. Han hade som jag siktet inställt på korvdisken och hade inga planer på att låta någon komma före.
Ut kom vi i alla fall, och tillbaka till stugan igen. Efter lite lunch blev det en sväng med båten idag. Ut till en ö för lite fika och krabbfiske. Inte lika bra flyt med det idag för mig dock. När till och med kidsen mobbar mig för att jag inte kan fånga krabbor är det inte lätt...
Väl tillbaka på kvällningen blev det skaldjursmiddag, räkor och havskräftor. Satan i gatan vad gott det var. Middagen avslutades med en whisky på klipporna, en ÄKTA whisky on the rocks....
Timstatus: Hoppig och studsig
Tildastatus: Hängig och trött igår, mycket piggare idag.

Semester!!!

För mig iaf. Karro får vackert jobba en dag till innan hon blir ledig. Första semesterdagen tillbringades i total harmoni ute på tomten med en motorsåg i handen... Jo, det finns att göra.
Imorgon däremot, då blir det till att packa lite. Västkusten hägrar efter blodprov på måndag. Nu får man bara hoppas på åtminstone några dagar vackert väder. Men det ska väl en hel del till om det regnar konstant i tre veckor.
Första veckan tillbringas som sagt på kusten, närmare bestämt strax norr om Strömstad. Lite besök hos Pia, Mats, Maja och kanske Lina. Sen får vi se om de här kommer norrut över dagen, eller om de har annat att göra.
Resterande veckor är ännu inte planerade, Tilda går på cyto andra veckan, så det blir till att kolla dagsformen först. Lilla stugan i Värmland känns nog som ett ganska bra alternativ. Men det visar sig.
Hittade lite bilder från midsommar och kidsens tripp till Värmland med farfar.
Redo för dans runt stången, men det gick ju som det gick...
Liten goding som bara trivs.
Och Tilda har med sig dockan.

Men vad i h........

Jag fattar inte att blogg.se måste trycka ihop allt man skriver. Se bara på förra inlägget. Det såg inte alls ut så innan jag la ut det. Annars är enterknappen på den här datorn inte synkad med resten av den digitala världen.

Any day now...

Och så blixtrar man till igen. Det var ju inte direkt igår man kretade ner några bokstäver här, och det finns inga som helst garantier på att det inte dröjer lika länge till nästa gång.
Men en liten statusuppdatering kan man väl slänga in, så här i sommartider när det finns så mycket annat än datorn som drar kvällstid.
Vad har då hänt sen sist? Ja, det enda av större betydelse är väl egentligen att Tilda nu börjat med tillväxthormon. Eller, egentligen är det ett hormon som ökar hennes egen produktion av tillväxthormon på något vis, men det blir krångligt att skriva så varje gång, så vi kallar det tillväxthormon.
Varje kväll får hon en spruta i benet, och så ska det förbli under en utvärderingsperiod som varar i ett år. Växer hon bättre kommer hon att fortsätta ta dessa sprutor under resten av sitt liv. Det var tydligen så att om man slutade med dem så kunde man senare i livet få besvär med hjärta, benskörhet och lite annat smått och gott, och det vill vi ju helst slippa.
Lite kontroller med mätning och vägning tillkommer också var tredje månad.
Ingen semester har vi hunnit med iaf sen sist jag skrev, den kommer om en dryg vecka. Kidsen har haft lite semester med farfar dock. De har gjort ett par svängar till Värmland. Första gången blev det en natt, och andra svängen två nätter. Men det är duktigt tomt i huset utan barn kan jag lova.
Och sen har vi raskt kommit fram till helgens begivenhet som är "Idre Yran". Jo men visst serru, varje liten by med självaktning ska ju ha nån happening på sommaren, och den här helgen är det vår tur. Marknad, tivoli, cruising och dans, med Lasse Stefanz (jojomen, med ett z) som det stora dragplåstret. Behöver kanske inte skriva att vi inte fixat med biljetter och barnvakt...
Men kul att det händer nåt extra en helg. Och kidsen är nöjda med att åka skranglig karusell, shoppa loss på marknadsgodis och kleta in ansiktet med sockervadd. I år ska våtsavetterna med!
Jag har också gjort årets goda insats i kväll; har gått runt och varit "Farsa på byn" i tre timmar. Tre timmar, varav det regnade i två, och inte en käft var ute... Blir nog mer att se för de som är ute fredag och lördag kväll/natt. Jag behövde ju inte direkt vara orolig för att hitta mina egna barn med en ölburk i handen...
Och efter att ha varit ute och synts i byn sitter man nu här på altanen och dricker ett glas rött med älsklingen. Ska nog ta och umgås med henne en stund nu innan sängen kallar. Klockan ringer som vanligt 04:00 i morgon. Det är ingen dans på rosor att försöka få gräset grönt...
Barnstatus: Pigga och glada.

RSS 2.0