Any day now...

Hemfärd i morgon! Visserligen ska vi ner igen på söndag, men ändå, skönt att komma hem en sväng. 
 
Idag var Tilda sliten som en urvriden disktrasa på em. Full huggning på förmiddan, med knappt rast mellan passen gjorde nog sitt till. Speciellt "hon den där bla bla" (Tildas namn på psykologen) är jobbig. Där är det test i 45 minuter non stop, och Tilda får koncentrera sig så hon är helt färdig efteråt. I morgon börjar vi där, och sen blir det bara bättre. Slut 13:45 och sen går bilen hemåt.
 
Idag fick vi besök av mormor och morfar från V-ås också. Bra att kunna smita iväg och köpa julklapp till Tilda när vi tog en sväng till stan. Middagen blev pizza på Alexander bestämde Tilda. Kan gissa att hon skulle kunna tänkt sig kinakäk idag igen, men där sa pappa nej. Två ggr på en vecka får räcka.
 
Nu blir det lite dålig kvällsfilm, sen natta.

Dag 3

Idag blev en liten mellandag här. Inte dagtid då, men efteråt. Tester som vanligt så Tilda blev helt färdig, så idag nöjde vi oss med en tur till affären med Uppsalas bästa öppettider.
Öppet varje dag 7 - 23:31. Det gäller tydligen att stänga senast, kanhända de får en kund som inte skulle hinna någonstans där de stänger 23:30... Folkes Livs, det är grejer det.
 
Inhandlade lite mat, och sen har vi hållit oss inne på avdelningen, eller vad man nu ska kalla det. Inte tyckte Tilda om maten heller, men det går att leva på korv och digestivekex också. I alla fall tills i morgon.
 
Annars längtar vi mest till på fredag nu, så vi får komma hem en sväng. Idag har faktiskt Minnah gjort debut i telefonpratande! Hon sa nåt istället för att försöka titta i telefonen. Sen att hon vinkade godnatt kan man ta.
 
Imorgon väntar mera sittningar, och kanske ett besök från V-ås.
 
God kväll.

Tisdag

En hård dag för Tilda idag. Inte för att det är jättemycket, men hon måste koncentrera sig hela tiden och blir nåt så oerhört trött och sliten. Hon går ju från ena testet till nästa och vill självklart visa vad hon kan, men det sliter. Idag tog vi det lite lugnt efteråt och satt i sängen och spelade Super Mario. Sen blev det ner på stan en sväng i regnet.
Rullstol idag med, men inga missöden. Hon satt kvar så fint hela vägen ner, trots en massa trottoarkanter.

Vi hann springa i lite affärer ändå. Hatt och inneskor till Tilda, och årets första julklapp (till Tim) inhandlad.
Sen blev det middagsdate med Amanda på kinakrog. Tilda hade ingen lust att sitta bredvid mig vid bordet, tydligen trevligare sällskap på andra sidan... Och buffé is the shit! Fortfarande mätt.

 
Iklädd ny hatt och pyjamas. 
På återseende.

Back in the Uppsala

Jaha, då var vi här igen då. Fast inte riktigt. Vi är inte på Akademiska utan på Folke Bernadotte habilitering. 
Här ska vi nu tillbringa en och en halv vecka och de ska då (förhoppningsvis) hinna med att utreda Tildas...... liv. Ungefär. Det är psykolog, arbetsterapeut, sjukgymnast, lärare från sjukhusskolan, logoped och säkert nån mer som jag glömt som ska prata med Tilda och se vad hon klarar och inte klarar. I slutändan ska det då komma en slutsats om vilka problem som finns, och vilken hjälp hon behöver. 
 
Så här är vi nu, far och äldsta dottern, snarkandes i samma rum igen. Det var ett tag sen sist. Om inte annat så var det ett tag sen vi var utan resten av la familia. Och det är satan vad det är tyst och tråkigt på kvällen.
 
Ganska lugn första dag blev det. Vi kom hit vid nio efter att ha sovit hos mormor och morfar i V-ås. En timme tillgodo att få rummet, fixa parkering och packa in sig. Sen blev det möte kl 10, skola därpå följt av psykologträff. Sen lunch. Då var Tilda duktigt sliten. Avslutade sen med lite mer skola efter maten. Hon blev INTE piggare. 
Det gör nog inte så mycket att dagarna sträcker sig från nio till två ca. Mycket mer orkar hon nog inte.
 
När allt var gjort tog vi en premiärtur i Tildas rullstol. Eller ja, hon fick åka och jag knuffade på. Gick ganska bra förutom att jag skulle svara i telefon när vi gick över en väg. Hög trottoarkant där. Tvärnit. Tilda fortsatte springande framåt. Tur att hon skrattade i alla fall. Det gjorde nog de som satt i bilen som stannade för att släppa över oss också. Jaja, det gick bra, och jag gör inte om det igen.
 
Vi kom fram till lekterapin som var målet, och där hade de kaffe. Dagens räddning för herrn.
Tilda är fortfarande inte helt bekväm med att vara där. Alldeles för mycket minnen, och när det kom in en tjej med bandage på huvudet var det nära tårarna. Samtidigt tycker hon så mycket om de som jobbar där och vill gärna dit för att säga hej, men vi behöver inte stanna länge.
 
Imorgon är en annan dag, och den bjuder lite smått och gott mellan nio och kvart i två. Sen ska vi ner på stan en sväng. Måste köpa varsitt par tofflor till oss. Det luktar inte tårta i skorna efter en dag inomhus. Vi ska också käka med Amanda i morgon em, när hon väl slutar skolan.
 
Bilder kan kanske komma i morgon...

RSS 2.0