On the västkust

Sitter just nu ute på altanen och njuter. Vindstilla och svensk sommartemperatur, vilket innebär att jag får sitta själv... Inte helt fel det heller.
Vi är på Lökholmen, lite norr om Strömstad, och har det alldeles fantastiskt bra. Igår kanonfint väder men lite blåsigt, så det blev ingen båttur då. Krabbfiske på bryggan och lite bad istället.
Idag var det lite gråtrist och lätt duggregn på fm, så vi tog en tur till nordby köpcentrum. Vi var där innan norrmänen dundrade in... Godisaffär modell Grande och ett par leksaksaffärer hanns med innan vi skulle handla lite käk. Då hade de kommit: Norskar med stora kundvagnar med siktet inställt på fläsk, cola och cigaretter. Det kan inte vara lätt att vara gris i denna del av Sverige kan jag lova. Att det får plats så in i h...te mycket kött och dricka i en bil kan jag inte förstå. Men vad gör man inte när det är billigt.
Lite imponerande ändå att komma in där. Vi fick känslan av att vara på en finlandsfärja stundvis. Hyllor av cigaretter, snus och godis när man kom in från parkeringen.
Mycket andra affärer också naturligtvis, men det såg ut som det var maten som lockade mest.
Och det var inte dåligt vad de måste vara hungriga, våra grannar. Jag blev närapå överkörd av en norsk herre med vagn fylld av sex plattor cola, fläskkotletter för ett år och ett gäng fläskfiléer på toppen. Han hade som jag siktet inställt på korvdisken och hade inga planer på att låta någon komma före.
Ut kom vi i alla fall, och tillbaka till stugan igen. Efter lite lunch blev det en sväng med båten idag. Ut till en ö för lite fika och krabbfiske. Inte lika bra flyt med det idag för mig dock. När till och med kidsen mobbar mig för att jag inte kan fånga krabbor är det inte lätt...
Väl tillbaka på kvällningen blev det skaldjursmiddag, räkor och havskräftor. Satan i gatan vad gott det var. Middagen avslutades med en whisky på klipporna, en ÄKTA whisky on the rocks....
Timstatus: Hoppig och studsig
Tildastatus: Hängig och trött igår, mycket piggare idag.

Kommentarer
Postat av: alex

Karolyn med familj, njut av eran semester och ha det riktigt fint.

2010-07-29 @ 09:03:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0