Tilda rules!



Ibland räcker inte ordförrådet till, och man måste använda svordomar för att kunna beskriva hur det är. Idag är en sån gång, så ursäkta språket.

JÄVLAR vad Tilda var duktig idag!

De var lite försenade när vi kom till protonlabet, så vi fick sitta och vänta en stund. Hann med ett par pussel och en kopp kaffe. När vi fick komma ner, tre våningar under jord, var det dags att göra bettskena först. In med en stålskena med lite lera på och sen skulle de ställa in Tildas huvud på rätt ställe för strålen innan de gjorde masken. Det blev lite meck, för hon är fortfarande väldigt stel i nacken och kan inte böja huvudet bakåt riktigt så mycket som de vill. Det slutade med att de fick flytta om lite kuddar och grejor som hon sitter på, och sen börja om igen. De kontrollerar huvudets position med röntgenbilder med jämna mellanrum för att se så de är rätt. Sen på med masken/huvan som stelnar och håller huvudet på plats. Nya röntgenbilder, och finjustering efter de berömda skruvarna. Inom 1/10 mm så är de nöjda...
När allt var klart undrade de om vi ville komma tillbaka efter lunch för strålning, eller om vi skulle prova direkt. Eftersom Tilda satt så lugnt och fint i stolen tyckte jag att de gärna fick fortsätta på en gång.
Då hade hon suttit fastspänd lite drygt en timme, och det tog runt en halvtimme till innan allt var klart. Så mellan 1,5-2 timmar satt hon fastspänd och klagade inte en gång!
Behöver nog inte tillägga att hon hade en väldigt stolt far när det var klart.
Själva strålningen tar inte mer än ca en minut, men det är en väldig massa arbete innan. Tilda kan iaf titta på film under tiden annars hade det nog blivit lite tråkigt.
Imorgon tar det inte lika lång tid i och med att allt redan är gjort, och de vet ungefär inställningar, så då ska det nog vara avklarat på en ca halvtimma.

Vi kom därifrån vid halv två, och då var vi hungriga. Upp på rummet för att äta, och sen ner på lekterapin. Onsdagar är bakdag, så där var det nybakade pepparkakor att fika på. Imorgon är det uppträdande av LångKalsong där kl 14. Får inte missas. Har inte en aning om vad det är, men med det namnet kan det bara vara bra.

På hemmaplan har Tim varit på dagis idag, för första gången sen slutet av september. Han hade skickat ut Karro när hon pratade med fröken, så det hade nog gått bra. Skönt för honom att få en mjukstart innan det börjar på allvar nästa vecka. Då blir det heldagar mån-fre, kan hända han är lite trött efter det...

Nu laddar vi för morgondagen och hoppas att det går lika bra då.

Kommentarer
Postat av: Maria Westblad

I dag ska jag göra ett undantag... Den tjejen är helt otrolig men det vet vi ju redan. Stora kramen från alla oss alla! PS/Martin är lite sugen på LångKalsong, låter som ngt som kan passa honom/DS :o)

2009-11-25 @ 20:38:41
Postat av: Moa

Grym tjej, helt klart! Skönt att ha första dagen "avklarad" och slippa två timmar fastspänd framöver också, en halvtimme är ju nog. Kram!

2009-11-25 @ 21:28:09
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: sanna

Ja vad kan man säga, wow vilka barn ni har. Dom finner sig ialla situationer. Kram till er alla.

2009-11-26 @ 07:01:32
Postat av: Alex

Duktig hon är

2009-11-26 @ 08:44:35
Postat av: Jennie

You go girl...

Inget stoppar Tilda, hon är en riktig stålbrutta.

Ge henne största kramen!

2009-11-26 @ 15:13:13
Postat av: Monica

Det är det jag har sagt hela tiden, hon är grymt tuff och stark. Kramar till er alla.

2009-11-26 @ 19:24:31
Postat av: muZen

Så söt hon är i snagg!! Krama jenta fra oss på Bolagsberget. Kramen

2009-11-28 @ 13:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0