Hemma!

Herrn i huset back behind the tangentbord!

Jo men visst är vi i snöiga Idre igen för några dagar. Hela familjen den här gången. Inget planerat på några dagar, och eftersom Tilda är så pigg fick vi fara hemåt. Skönt, men kallt.
Jag och Tilda var på protonlabet idag och tittade. Gick kanon! Hon fick prova stolen och titta runt lite, och det verkar som det ska funka. Ska dit en sväng nästa vecka för att göra mask och bettskena som hon ska ha för att sitta stilla. Hon ska även få fyra titanskruvar inopererade i skallen så att de kan sikta rätt med strålningen. Har tydligen en felmarginal på ca 1 mm, så det gäller ju att träffa rätt... De skulle försöka styra det så att vi ska åka ner måndag eller tisdag till UAS nästa vecka för op och utprovning. Det ska göras en CT också för att se att skruvarna sitter rätt. Vi får räkna med kanske tre dagar där nere nästa vecka, sen förhoppningsvis hem igen några dagar innan hon ska börja strålas den 25:e. Det måste gå en vecka från op till strålstart för att hon ska få läka. Sen blir det strålning mån-fre i sex till åtta veckor framåt. Jul och nyår kommer att firas i Uppsala m a o, men det känns som det kvittar för oss vuxna. Kan kännas annorlunda för T n T kan jag tänka mig, men strålningen tar inte helg. Bara det blir bra så är det värt allt.
Vi trodde inte blodvärdena skulle påverkas så mycket av strålningen, men eftersom de ska stråla hela CNS, dvs hela hjärnan och hela ryggraden kommer hon att bli väldigt infektionskänslig. Som sist när hon gick på cyto. Det berodde på att det var så mycket märg i ryggraden, där allt det bra i blodet tillverkas.
Efter strålningstiden väntar cellgifter på hemmaplan i mellan sex månader och två år. Men det är en senare fråga.

Nu ska vi ta ett glas vin och sitta tillsammans i en soffa! Vardagslyx på hög nivå att umgås lite med sin fru på kvällstid när barnen somnat. Det var ju liksom inte igår. Får väl antagligen inte sova en hel natt heller, Tilda är mycket snällare och sparkar inte på mig när jag snarkar...

Hur som helst är det skönt att vara hemma igen!

Kommentarer
Postat av: Anna-I kampen mot barncancer

Kanske vi ses nästa vecka igen då. Vi kommer på tisdag men kommer att vara uppe på onken men man vet ju aldrig ^^ Skönt att ni med har fått lite permis nu, sådant behövs.

2009-11-13 @ 22:56:12
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Kristina

vad skönt att ni ändå har fått komma hem litegrann. Hoppas den fortsatta behandlingen går bra. Jul och nyår kan man fira överallt, det är viktigare saker på gång i ert liv! Kram Kristina. Daniel hälsar: "Krya på dig Tilda. Jag hoppas att du snart kommer tillbaks. Daniel "

2009-11-14 @ 10:45:31
Postat av: Monica

Oj, känner jag just nu, det är mycket hon och ni ska gå igenom. Men va skönt att hon är så pigg att ni får komma hem en sväng. Tråkigt för barnen att inte få fira julen hemma men jag är övertygad om att dom gör det till det bästa på sjukhuset. Tusen kramar till er från oss.

2009-11-14 @ 14:07:22
Postat av: alex

Tuff behandling, härligt att ni fick några dagar hemma för att ladda batteri och rå om varandra.

Tror barnen är nöjda bara ni är tillsammans under julen.

Ha en bra helg tillsammans,.,kram från oss

2009-11-14 @ 14:43:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0