091101

Operationen i torsdags gick bra, vi trodde att vi skulle få träffa Tilda sent på kvällen. 14.45 ringde de och sa att de skulle väcka Tilda kl15.15. Vi var ute och gick, så det var bara att skynda sig tillbaka till NIVA. Vi behövde inte vänta länge, det var så skönt att få se henne och att hon vaknat efter opeerationen.

Hon var trött, men hon behövde inte ligga i resperator. Tilda sa några ord och rörde på hela kroppen.
Kirurgerna kom förbi och sa att det var en lyckad operation, de fick bort allt de kunde se av tumören.

Fredagen blev en orolig dag. Tilda var väldigt trött och hängig. Vi fick tjata på henne att svara när vi frågade henne olika saker. Vi tyckte att hon var sämre än direkt efter OP.
På eftermiddagen gjorde de en MRT på hjärnan, då blev hon sövd en timme.
De bestämde sig för att öppna upp hennes shunt (slangen i huvudet som dränerar bort hjärnvätskan). På OP stängde de den för att kunna hålla koll på trycket i huvudet. En liten operation och sövning igen. Kl 22.00 åkte hon in och var borta ca en timme.
Hon blev inte piggare av att vara sövd två gånger till.

Lördagen fick vi svar på MRT att de inte såg några rester av tumören. Hon var fortfarande väldigt trött och sliten. De plockade bort den sista slangen som satt i hjärnan, men det kunde de sköterskorna göra på intensiven. Sedan tog de blododlingar och prov på hjärnvätskan. Hon fick antibiotika, men hittar de inget på odlingarna så kommer de att ta bort det.
På kvällen kom mina föräldrar dit med Tim och hälsade på. Det var mysigt att få träffa Tim igen, och jag tror Tilda tyckte det oxå.
Tim och jag fick sova på hotell, Andreas sover hos Tilda. Han kan sova fast det piper och är mycket folk, men jag har svårt för det.

Idag när jag och Tim kom till sjukhuset så var Tilda mycket piggare. Andreas och Tim gick ut, och då pratade Tilda massor. Hon tittade på TV, skrattade, åt piggelin (kräktes upp den strax efter), ville öppna paketet som Tim hade kommit med och så ville hon till lekterapin.
Eftermiddagen var hon lite tröttare, men det måste hon få vara.
Tim och jag gick därifrån ca 16.30, han har lite svårt för att vara tyst och stilla. Det blir lättare att ha honom med när Tilda får komma tillbaka till avdelningen.

Vi ska gå dit imorgon när vi har ätit frukost, ska nog ta det ganska lungt på morgonen.

Skriver mer en annan dag!


Kommentarer
Postat av: sanna

Gud va skönt att op gick bra och det sakta går åt rätt håll. Tänker ofta och mycket på er. Krama varandra och ge en extra åt Tilda

2009-11-01 @ 20:33:07
Postat av: Ninni

Det där va skön läsning så här på söndagskvällen de :) Vilken lättnad de måste va för er! Tänker så mycke på er....får lite rapporter från moster (via mamma)

Allt kommer att ordna sej nu ska du se :)

Kramar till er alla!

2009-11-01 @ 20:53:55
Postat av: Jennie

HÄRLIGT!!!

Jag är sååå glad och lättad för Tildas och er skull. Nu är det jobbigaste över och ni ska se att allt kommer att bli bra.



Vet ni hur länge ni blir kvar i Uppsala?! Kanske kommer över en sväng...

2009-11-02 @ 08:25:24
Postat av: Monica

Åh, va skönt att få läsa detta. Vilken lättnad, ,blir alldeles tårögd. Ha det jättebra så kan vi väl höras när ni kommer hem. Kramar till er alla.

2009-11-02 @ 08:50:02
Postat av: Marlene

Vilken lättnad !!! Jag tror hela Idre tänker på er och tycker detta är underbart !!! Tova frågar efter Tilda , hur hon mår Och när hon kommer hem ... Jag håller med ovan man blir tårögd . Ta hand om er ! MVH Minkharna

2009-11-02 @ 09:39:07
Postat av: muZen

Sköt om Er allihopa & var nära. Här snöar det för fullt idag, ingen lust att gå ut. Hoppas nu att allt går framåt sakta men säkert.

Kramar i maZZor.

Muztuzzarna

2009-11-02 @ 11:33:08
Postat av: Alex

Skönt att höra att Op gick bra och att det lyckades ta bort allt. Läste redan igår på kvällen, men blev så rörd så jag börja grina och skriver idag istället.

Ta hand om er alla fyra, kram kram



2009-11-02 @ 12:30:47
Postat av: Helene

Skönt att det gått på rätt väg. Många steg kvar att ta, men ett i taget ska det gå.

Kram från Helene

2009-11-02 @ 14:35:21
Postat av: Kristina

Jag har läst nästan hela din blogg ikväll, och den är så vacker med alla kort, teckningar och berättelser från er vardag. Även jag har gråtit en skvätt och känner som Marlene. Många tankar finns hos er. Skönt att få lite besked om vad som händer. Uppskattar att ni orkar dela med er mitt i alltihopa, men som någon annan skrev så är det nog lättare att skriva av sig än att prata med alla. KRAMAR till er och Tilda, från "fröken".

2009-11-02 @ 20:34:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0