Och snön den bara vräker ner

Ja idag har det snöat. Kom sisådär 3 dm innan det behagade ge sig, så det blev två fyspass med skottan idag. Kidsen är hur nöjda som helst, och vill att det ska bli imorgon så de kan ut och åka bob och madrass. Tur man kan åka madrass hemma, och samtidigt skälla på de som gör det i backen på fjället. Dubbelmoral värdig det stora landet i väster nästan, men det bjuder jag på, det är ju kul...
 Har passat på att röja undan lite leksaker efter julklappsöppning också. Det var ju roligt att se att det fanns ett golv därunder. Nästan så jag hoppas på att barnen säger att de inte har några leksaker, då ska det byggas hög på golvet!

Jag (Andreas) passade på att jobba igår också. Första dagen sen första oktober. Kan ju lungt säga att man var lite trött igår kväll. Men det var kul att göra nåt annat en dag. Och satan vad tiden gick fort. Sen blev det middag på
blåbärsstigen, Tilda hade beställt wallenbergare av kockarna som är här och firar jul. Och vad hon åt. Tur att det blev lite över så kan vi ta med matlådor ner till Uppsala.

Julaftons kommentar stod Tim för. han hade precis öppnat ett stort paket och fått en traktor (grön) med släp. Då tittar han lyckligt upp och säger, "Åh, en John Deere!". Och det var en John Deere. Då var jag en stolt far.
Tilda frågade tomten hur han hinner med alla barn när det finns så många länder att åka till. Han sa att man får åka fort så går det. Och renarna hade han parkerat bara en liten bit bort, så han skulle nog hinna.



Jo tomten hittade till Kvarnvägen i år också, och om man tittar i dörröppningen ser man en tomte till...



Spännande var det att se om det fanns några paket i säcken. Och det gäller ju att klä sig fin, när man fint besök ska få.



Paket fanns det, och sen åkte finkläderna av, eller på, beroende hur man ser det. Och studsade han inte förut så gör han det definitivt nu. Stålmannan kan han nog vara i något år till om man ser på längden på benen. Kanske  så att herrn i huset kan låna den nån dag, och överraska frugan.



Och idag kom faster Carolina och ville leka i snön. Jag har fortfarande inte listat ut vem som tyckte det var roligast... Det här var innan det började snöa som mest, så den fina backen som blev så bra tillplattad och gick så fort att åka i kommer nog att vara lite långsammare i morgon. I alla fall till en början.



Och här var det fler som hade skoj. Tim är lite harig, så han åker helst där det inte är så brant. Man kan ge han fart så det går minst lika fort, bara det inte inte lutar så mycket. Tur att farbror Tomas är tränad, så han orkar springa och dra en bob efter sig. Förresten hade han tydligen åkt ifrån nån i längdspåret igår, så nästa gång kanske det blir skate istället för klassisk stil...



Overaller är bra julklappar.



Och Tilda sliter för att komma upp. Men hon älskar snö även om hon får slita jättemycket när hon är ute.

Och nu är det bara morgondagen kvar innan det bär iväg till Uppsala igen. Kortvecka även nästa vecka, så med lite tur med väder och temperatur kan det bli mer raceråkning i backarna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt med all snö, du är en bra bloggare Andreas.

Gillar ditt sätt att skriva..

2009-12-28 @ 08:38:26
Postat av: alex

Alex var det..

2009-12-28 @ 08:38:55
Postat av: Jennie

Hell(skotta) vad snö ni har...Här på ön är det grått och tö nu. Vi hade iaf snö över Julaftonen, det var det viktigaste!!



Ni får ta bort Karros profilbild och lägga in en bild på er två för nu är det ju bara du som bloggar... Visst blir det ett gift?!



Ha d så bra!



Kramar i massor från öin...

2009-12-28 @ 11:58:20
Postat av: Maud

En John Deere traktor fanns även på Påskliljevägen på 80-talet. Stolt morfar gav sitt barnbarn Markus en sådan i ett-årspresent.

Gott Nytt År!

2009-12-30 @ 11:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0