Glömde kameran hemma

Annars hade ni fått sett bilder på blöta bärplockare. Rätt som det regnade så kom det en skur, har varit parollen för dagen. Fem liter lingon blev det ändå, fast det var avplockat utan dess like. Hade tydligen varit en hög polacker här för ett par veckor sen, och de hade gjort ett bra jobb. Vi har ändå lingon så vi kan koka lite sylt som räcker till nästa år.
Och det gjorde ju inget att det blev lite blött, då hade man ju all anledning att sätta sig framför brasan och mysa. Karro har rensat i ett par timmar, men jag lyckades smita undan med hänvisning till att vi minsann behövde laga mat också. Tyvärr var hon inte klar innan det var dags att diska...
I morgon bär det hemåt igen. Måndagen bjuder på jobb och skola. Och en sväng till Mora för mig och Karro. Vi ska på ett möte på habiliteringen, och diskutera fram en plan för Tilda med sjukgymnast, sjuksköterska och säkert nån mer. Just nu är hon ju så pigg så jag vet inte riktigt vad vi ska säga, men det är alltid bra att ha den kontakten för framtiden.
Idag fick vi ett snabbesök av moster Agneta och Pia. De åkte förbi och såg att det stod en bil här och svängde in. Det roliga var att Tim och Tilda precis innan hade frågat om inte vi kunde åka och hälsa på moster Agneta idag, för hon är ju så snäll. Snacka om timing.
Jaja, nu ska jag se om jag kan hålla min älskade fru vaken en liten stund till, eller om jag får bära in henne till madrassen snart.

u.a.

Jojomen! Tilda gick igenom besiktningen.
Han ringde idag, Bo Strömberg, överläkare på barnneurologen i Uppsala. Låt inte så bedrövad för det här ser bra ut, sa han. Thank you mister doctor.
Så nu är den där veckan över.
Nu kan man börja fokusera på lite annat igen, som jobb och att leva. Både och ska hinnas med i morgon. Först jobb, sen avfärd mot Värmland. Spel och grillning står på schemat. Och eldning... Karro trivs bäst där nere när det börjar bli höst, för då kan hon elda hela dagarna. Och det blir bara ca 30 grader inne när man ska sova. Man behöver inte direkt ha med sig så mycket innekläder, räcker med kalsonger.
Sen skulle det visst letas lingon också, men det har vi inte sett än. Kan ju bli dåligt väder, och mera eldning. Nästa sommar är det nog dags att ta ner nån björk på tomten och fylla på förrådet lite.
Så lever livet på Kvarnvägen. och nu leker livet också. I tre månader till.
Idag har Tim hjälpt farfar att bygga bur till Isabella. Han hade sin tumstock och mätte lite och sa att det såg bra ut. Bra med en som kontrollmäter lite så det inte blir fel. Skulle nog jag behövt när jag gjorde väggarna på insidan. Tur att man kan skarva lite. Och att hon som ska bo där inte kan prata.
Måste få med ett grymt bra göteborgsskämt också, stulet rakt av från "Ullared".
-Frisören jobbade för mycket och fick kamaxel.
Bra.

Den där veckan

Nu är vi mitt i den. Den där veckan när vi bara väntar på att de ska ringa från Uppsala och ge oss domen. Och vi har verkligen ingen aning om vad de ska säga.
MRT blev gjord torsdag förra veckan, och inget krångel den här gången heller. Lite lång väntan på ögon möjligen, men där har de aldrig varit i tid... Hade tid kl 2, och fick komma in strax före fyra. Undrar om de kommer hem över huvud taget de som jobbar där. Har tom varit med om att ha tid kl 8, när de öppnar, och de lyckas ändå vara försenade. Det är bra start på dagen det.
Till Värmland ska vi förhoppningsvis åka på fredag iaf, och se om det finns lite lingon kvar att stoppa i frysen.
Hör väl av mig till helgen med besked.
Om jag kommer ihåg det.

RSS 2.0