Finbesök och fredagsmys

Idag har varit en bra dag. Tilda mycket piggare idag, och då är båda barnen på bättre humör.

Det började kanske inte helt optimalt, Tilda var lite illamående och hade ont i huvudet på fm.  Men eftersom hon går på vattkoppsmedicin, och de vanligaste biverkningarna är just illamående och huvudvärk så blev det lite mer medikamenter. En dos zofran (kräkmedicin), och lite alvedon så var hon i fin form sen. Dotra är som ett levande apotek ibland... Men efter det fick hon i sig både frukost och lunch och hade mer ork än på många dagar.

Tog en tur ner till affären och träffade herr Larsson med kids, som är här och jobbar ett par veckor (herr Larsson då, inte kidsen). Blivande fru Larsson har fått stanna hemma på Gotland för att arbeta och skotta snö. 
De hade inget planerat för kvällen så de kanske skulle komma hit en sväng. Och så blev det.

Tilda var som sagt mycket piggare idag, fick till och med på sig håret, och vilade inte på hela dagen. På em var jag ute och skottade av altantaket, och sista halvtimmen var både Tim och Tilda ute och lekte. Annars är de inte så mycket för att gå ut när de är lediga. Men idag var det full fart. Skönt efter de senaste dagarna av sovande barn.
Tilda hade beställt klimpsoppa till middag idag, fredagen till ära, och precis när vi hade ätit upp fick vi besök.
Sen var det fullt ös till sängdags. Tilda däckade inte helt oväntat först, men höll ut ända till nio. Då gick snöret, som de säger på OS-skidåkningen. Tim somnade också ovaggad när Elliot och Elvira gick hem strax därefter.

Nu väntar jobbhelg för herrn i huset medans de övriga är lediga. Man kan ju inte säga att Karro och jag sliter på varandra direkt, jobbar lite om varandra när vi är hemma. Och när vi har lediga helger tillsammans passar jag på att ta på mig extraarbete. Man vet ju aldrig när man får jobba igen...

Och eftersom Karro var hemma ikväll blev det ju lite kort tagna!



Elliot var riddare.



Tim kan verkligen inte "bara vara" när kameran kommer fram. Inte undra på att han där bakom ser lite skeptisk ut.





Både Elvira och Tilda var glada över att de hade nån att leka med Barbie tillsammans med. Tilda tittade inte ens på Let's dance idag, så nog var det roligt att få besök!

Falun ToR

En snabbsväng till Falun blev det. Ner igår, hem idag. Hon var ju hängig och trött hela helgen, så i måndags ringde jag Uppsala och frågade hur trött det var normalt att vara efter strålning. Lite senare ringde läkaren i Falun och frågade hur hon mådde, och vi var överrens om att hon inte var så dålig att vi skulle åka direkt, utan ha telefonkontakt tisdag morgon. Och då hade Tilda naturligtvis lite feber, så det var ingen större idé att åka till jobbet. Vid åtta ringde farbror doktorn, och det blev som vi trodde, de ville ha ner oss.

Vi fick ett rum och de tog en hög med prover, och sen fick vi göra det man gör mest på sjukhus; vänta.
De passade på att klämma på Tildas shunt också, och den fyllde sig sakta. Inte helt optimalt, så de diskuterade ev att skicka Tilda på en akut CT. Men efter lite diskussioner hit och dit fanns det ingen riktig anledning till det. Det kan tydligen vara så att toppen på shunten antingen suger fast lite mot en kant, eller att det är lite vävnad precis i änden på den. Så inget akut alltså.
På kvällningen piggnade hon i lite, och när provsvaren kom såg de helt okej ut. Lite dåligt immunförsvar, men inte helkasst. Nya prover idag då, och då hade alla värden blivit ännu bättre, så det fanns ingen anledning för oss att vara kvar. Tack för det.
El doctore trodde att hon har en virusinfektion som slagit lite extra hårt tack vare att de vita blodkropparna har varit lite på dekis efter cellgifterna förra veckan. En hederlig förkylning med andra ord, fast med lite hårdare utslag.

När de kom på ronden idag tittade Tilda på doktorn och sa "-Hur länge ska jag stanna här egentligen?". Det tar som lite bättre när hon är såpass pigg så att hon kan fråga själv.

Alltid lika skönt att komma hem, och kvällen avslutas med pizza och ett glas rött i soffan. Karro kan väl få ta två glas, hon är ju ledig imorgon.
En annan ska njuta av en dags jobb. Näta det sista och förhoppningsvis öppna Chocken. Måste ju besikta den först också, så den ser bra ut. Är den riktigt fin blir det nog två åk, det gäller att passa på när den är nypistad. Sen kommer di danske...

Men så trött...

Ja i helgen har hon varit sliten, lilla Tilda. Inte orkat ett endaste dugg mer än att ligga i soffan och titta på tv. Knappt det ibland heller förresten. Men nu är hon i den fasen efter strålningen då de sa att en period av trötthet skulle komma, och det i kombination med cellgifter kan man nog inte räkna som doping direkt...

Lite synd om Tim bara, som återigen kommer lite bakom. Det är ju inte helt lätt att hitta på nåt med bara honom heller när man inte är både mor och far hemma. Men han är så otroligt snäll mot sin storasyster när hon ligger i soffan, går och ger henne en puss och frågar hur det är. Fantastiskt hur mycket barn förstår fast de inte är mer än 4 år (snart). Tilda är inte lika imponerad av att få pussar däremot, fräser till lite och ser allmänt sur ut. Så nu har han listat ut att han kan pussa henne på handen utan att hon ilsknar till.

Lite tur med schemat har vi nu, Karro jobbar kväll mån-tis, så det räcker att jag smiter ett par timmar tidigare från jobbet. Det är inte läge att skicka Tilda till skola och fritids heldagar nu heller.

Vi kanske skulle gjort som de i Falun sa, och låtit henne vila för ett par veckor sen. Då hade hon säkert varit pigg nu!
Ja, jag är ironisk.

Nehej, dags att dansa snödansen och gå och lägga sig, det är dags att jobba igen imorgon.
Roligt förresten för sportlovsfirarna att åka hit upp och slippa lite snö.
Det kan nog ha tagit nån timme upp från skåne i helgen.

Jajamen!

Vi kan leva som vanligt i tre månader till!

Det blev som jag trodde, jag hann ringa till Uppsala innan de ringde oss. Men det berodde inte på att de glömt bort oss, bara att de ändrat sitt schema lite. I vanliga fall brukar de ha röntgenrond på fm, men dagen till ära hade de lagt den kl 15 istället. Det blev en lång dag, inte fick man nåt gjort heller, vi gick mest och trampade. Och jag har nog aldrig varit mer nervös när jag svarat i telefon tidigare. Men Bosse Strömberg sa att allt såg bra och normalt ut, inga tecken på recidiv, som det så vackert heter.
Tänk vad konstiga ord kan låta vackra ibland.
Jag tog förresten ledigt idag, hade ingen större lust att vara på jobbet i fall att beskedet skulle vara åt andra hållet.

Tim var och fick en spruta idag. Eftersom han inte haft vattkoppor vad vi vet, och det har kommit till dagis, så fick han vaccin mot det. Vattkoppor är nämligen bland det farligaste Tilda kan dra på sig när hon nu går på cellgifter. Det är nåt virus i det som inte är att leka med när man har försämrat immunförsvar. Tilda kan vi ju tyvärr inte vaccinera längre, och innan hon fick tillbaka sin tumör hade man ju ingen tanke på att det skulle behövas. Men det är alltid lätt att vara efterklok.

Igår var det frisörkväll på Kvarnvägen. Tre av oss blev nyfriserade, och Karro var inte en av dem. Hur går det till, kanske ni undrar. Svaret kommer på bilder lite längre ner.

Ja, är det inte det ena, så är det det andra. I det här fallet är det Tim som är det andra. Sjuk har han blivit, lillgrabben, hostar som en hel karl, så det blir till att vara hemma med honom i morgon. Det var inte igår jag vabbade med junior.
Och Tilda ska till skolan en sväng i morgon. Hon har längtat hela veckan efter att få komma dit, och nu har hon lärt sig att ta tableten utan att det tar en halvtimme av gråt och tandagnisslan. Dessutom har vi hittat rätt med "kräkmedicinen" så att hon mår bra hela dagen. Hon är nästan oförskämt pigg med tanke på vad hon får i sig för piller. Och hon vilar inte ens på dagarna...



Tim nyklippt av mor och stylad av syrran. Tilda ser ut att ha fått "hårmoner"!



Han har lärt sig av storasyster att man absolut inte får se normal ut på bild.



Men Karro knäppte innan hon hann börja idag, så det blev i alla fall ett kort utan att ögonen går i kors. Peruken kom med posten igår, och sen dess sitter den på hela tiden utom när hon sover.

Vilken underbar dag!

Det är mycket nu...

Jobb. Så därför blir det lite dåligt med uppdateringar.
Men imorgon är vi lediga hela högen, enda som är på agendan är att Timpan ska få en spruta, så med lite tur blir det kanske nåt skrivet då.
Om det inte är nåt bra på OS-programmet alltså...

Vadå os?

Ungefär så låter det här hemma nu. Det är ju melodifestival! Tur att det inte är Robinson här hemma också, jag hade blivit utröstad direkt... Ja ja, det finns en tv i köket med. Men eftersom störtloppet idag blev inställt blev jag utkommenderad till vardagsrummet för att följa denna underbara orgie i svensk musik. Backhoppningen behövde jag tydligen inte se. Nån som sa toffel?

Tim satt uppe rent länge och tittade, och Tilda såg allt. Tur då att hennes favoriter tog sig vidare även denna gång.

Idag har herrn i huset jobbat, medan de andra haft en skön ledig dag. Jag ska inte klaga jag heller; -5 grader, strålande sol, underbara backar och massa skidåkning. Dessutom får jag betalt. Fattas bara någon dm nysnö så man kan åka lite vid sidan av backen och kolla lavinrisken...
Imorgon är vi lediga hela högen, och då ska det städas. Just nu bor vi i ett bombhärjat område känns det som. Kanske kan bli ändring på det nu.

Så här såg det ut ikväll på Kvarnvägen i Idre.



Ganska koncentrerad till en början, men sen var det klart vilka som gick vidare och då släppte hon loss i soffan.







Man kan inte säga annat än att hon lever sig in i musiken.

Och nu är det dags för min tur att vara ett med tv:n. Skidskyttet börjar snart, och då visar det sig om det får komma några tårar av glädje ur mina ögon. Det är ju så vackert när det går bra...

Falun avklarat

Hemma igen efter ett par dagar i Falun.
Igår var det inget speciellt bokat mer än utprovning av peruk. De hade inte färg som dög till Tilda hemma, men det är beställt och den ska komma nån gång nästa vecka. Hon ser fram mot att kunna göra frisyr och sätta upp tofsar igen, vår lilla prinsessa.
Efter det en liten träff med sjukskolfröken och en psykolog som slutade med att vi fick lite skäll för att Tilda går i skola och på fritids för mycket. De brydde sig däremot inte om att fråga hur hon egentligen klarar det, och vad hon tycker, men de har väl nån bra mall att följa... Sivertsson förbannad. "Vi kommer att ringa och fortsätta tjata om det här!".
Ja gör det, så lägger jag på luren, sa jag.
Det är nog tur att jag inte är diplomat i mellanöstern.
Jag kände mig tvungen att ringa Uppsala och fråga om jag missförstått deras råd om att försöka leva så normalt det bara går, vad gäller både arbete och skola. Det hade jag inte. Så länge Tilda mår bra finns det ingen anledning att göra annorlunda.
Man får lite känslan av att de i Uppsala ser Tilda som "tjej, 6 år", medan de i Falun ser henne som "tjej, cancersjuk".
Inte nog med att man ska tjata för att få hjälp när hon är sjuk, man måste bli arg för att hon ska få chansen att känna sig frisk också.

Idag var det ögonundersökning kl 8. Lite olika syntester som alla gick bra. Nytt recept på glasögon, så det blir till att göra en sväng till mora så småningom. Annars såg skelningen mycket bättre ut nu. Hon använder vänsterögat mycket mer och det är ju bra. Vi kan till och med dra ner på ögonlappen, behöver bara ha den ibland som "TV-lapp" numera. Bra där!

Och sen var det dags för magnetröntgen. Inga problem där heller, de höll till och med tiden. Jag fick bara påminna dem om att ställa om shunten innan kontrollröntgen för att spara lite tid (och pengar till landstinget, då nappar de).
Nu väntar några jobbiga dagar innan vi får veta om de hittar nåt på bilderna. På torsdagar har de röntgenrond i Uppsala, och då ska alla kunniga ha gått igenom bilderna, och ska lämna slutgiltigt svar. Sen ska de förhoppningsvis ringa oss. Antagligen hinner vi ringa först...

Turbobantning

Här gick man och trodde att Tim skulle bli sjuk inatt, men icke sa Nicke.
Däremot Tilda. Ett inatt brakade det loss med en rejäl spya i sängen, och så var den natten gjord. Hon kräktes iof bara en gång till under natten, men man sover inte direkt djupt under såna förutsättningar. Och med tanke på att hennes säng inte var så fräsch fick hon sova hos oss. Det tycker Tilda inte riktigt om, hon vill helst sova själv, så det är lungt och skönt, och ingen lillebror som kommer och bökar. Men det gick det med. Sen blev det en gång till på morgonen, och inget mer.
Tim har varit hur pigg som helst idag. Skönt med tanke på morgondagen.

Tilda är lite bättre ikväll, kan bero på att hon sovit 4 timmar idag.
Jag kanske får sällskap under Super Bowl inatt! Saints mot Colts. Kan tänka att det blir lite party i New Orleans om de lyckas vinna. Det skulle de vara värda efter Katrina.

Mora imorgon då. Tanken var att vi skulle åka allihop, men vi får väl se hur det blir med den saken. De vill ju att både jag och Karro kommer om det blir aktuellt med "akutspruta" till Tim, bra att båda vet hur det funkar. Men vi får se om Tilda orkar, och om de släpper in henne på mottagningen.
Annars blir det nog far och son som tar en liten biltur. Karro gillar inte riktigt att köra några längre sträckor, och speciellt inte på vintern.


Skoterpremiär

Ledig helg för mig och barnen, men frugan får jobba.

Dagen började lite panikartat av att Tilda skrek för fulla segel, tanden hade trillat ur i natt och hon kunde inte hitta den. Hon sov iaf på mage efter tips från Elliot, så hon inte skulle råka svälja den i sömnen. Man vill ju inte bita sig själv i rumpan heller.
Till slut hittade vi den under kudden, och lugnet kunde åter lägga sig på Kvarnvägen. Nu återstår att se om tandfén har helgledigt, men det trodde inte Tilda.

Efter frukost åkte vi upp till farfar och lånade skotern för att ta en liten sväng. Det är inte så mycket snö än, så lite guppigt över stock och sten var det till vi kom ut på leden, men det gick. Tog en tur till affären och handlade, sen hem igen. Det behöver inte vara så mycket mer för att de små ska vara nöjda.
Fick pannkakslunch hos farfar (dåliga odds på det), innan vi tog bilen hem igen.

På em blev Tim lite hängig, och hans dag slutade med att han somnade i soffan medans jag, Karro och Tilda tittade på melodifestivalen. När jag bar in han till sängen hade han nog feber också, kändes varm. Han ska säkert passa på att bli lite sjuk bara för att han ska till Mora på måndag och göra lite fler allergitester.

Melodifestival ikväll som sagt, och den tittade vi på med varierande intresse. Jag tycker att när Dolph Lundgren är bäst, då är det inte mycket att hänga i julgranen.
Men Tilda var nöjd med att Ola gick vidare iaf. YES! skrek hon när det var klart att han gick till final. Imponerande att ställa upp med en låt, som låter som den handlar om den enda hit han nånsin haft...

Imorgon blir det nog mycket Teletubbies på TV om Tim får välja, och det får man när man är sjuk. Och i det avseendet är han redan en riktig karl. Ingen kan vara så ynklig som han när han är sjuk. Det är min grabb det.



Bild hederligt stulen (lånad) från uffebloggen. Inte helt lätt att köra med två framför sig. Lite mer orangutangarmar hade varit önskvärt ibland. Kanonväder idag iaf, -5 och strålande sol. Men lite mer snö önskar vi oss innan vintern vänder mot vår.

Mitt i veckan

Dagis stängt idag, så då tog jag ledigt, medans Karro jobbade. Det blev en lugn och skön vilodag med lite snöskottning och skräpkörning. Det är det som kallas Svensson-liv känns det som.

Båda små var trötta och slitna idag, så vi tog en liten powernap efter lunchen. Tur att Tuva ringde och väckte oss och frågade om hon fick komma hit och leka med Tilda, annars hade det nog  blivit mer än powernap.
Handlade och bytte barn med Linda på em. Tuva följde med oss hem, och Tim stannade hos Ante och lekte.
Det är nog lugnast för alla om de leker på skilda håll ibland.

Och Tilda var glad att nån ville leka med Barbie, Tim är inte helt inne på den linjen.
Han fick ju bygga både bilbana och tågbana med Ante. Fast det kom fram sen att Linda hade byggt, och de ätit glass. Det gäller ju att göra det man är bra på.

Imorgon är det dags för skola och dagis igen efter två vilodagar. Skönt att det inte är skolplikt för Tilda än, så hon kan vara hemma nån extra dag bara för att ladda batterierna lite. Det ser onekligen ut som det behövs. Det är inte direkt nå't vilohem de är på om dagarna.

Inget vilohem för Karro heller som det verkar, hon gick och la sig före nio ikväll, och det hör inte till vanligheterna. Men med tanke på att hon bor med en som snarkar som ett helt kompani kan det nog vara skönt att få somna i lugn och ro en kväll.


RSS 2.0